NUMIX.NL >  FAQ | Zoeken | Gratis registreren | Inloggen

de nederlandse taal en intergratie

 
Plaats Reactie    Numix Forum Index -> LITERATUUR
The Rasmus
02-12-2004 16:50 de nederlandse taal en intergratie Reageer met quote
Last but not least is überhaupt niet im Frage of du moment de Shared Service Center de point of no return bereikt, een benchmark de finishing touch zou kunnen zijn. Sorry hoor, maar hoe kunnen we van een allochtoon nou verlangen dat hij of zij Nederlands leert? Laten we Nederlands praten. Waarom moet alles in het Engels? Waarom zoveel buitenlandse woorden?
De organisatie (gemeente) waar ik momenteel stage loop, gaat samenwerken met een naburige gemeente. Dit samenwerkingsverband heeft de prachtige Engelse aanduiding Shared Service Center gekregen. Niemand weet wat het exact betekend, maar ‘het is de terminologie! die nu eenmaal gebruikt wordt`, dus wij doen dat ook!
Waarom wordt onze taal om zeep geholpen en wordt zij nog moeilijker gemaakt dan ze al is? We benadrukken steeds het feit, dat immigranten zo snel mogelijk de Nederlandse taal moeten leren, terwijl we diezelfde taal voortdurend veranderen. Natuurlijk, het is een feit dat taal veranderd. Maar moeten we dan zomaar buitenlandse woorden invoeren, omdat het net iets gewichtiger zou staan? Ik vind van niet. De taal is een groot stuk van onze cultuur. Met de steeds verdergaande Europese eenwording, heeft het behoudt van onze Nederlandse cultuur een hogere waarde dan de intergratie van Nederland in de Verenigde Staten van Euro-pa.
 
Plaats Reactie Pagina 1 van 1

Snel antwoorden:

Onderwerp  

E-mail  
(vereist, e-mail adres wordt niet getoond)

Welke kleur is de lucht?  
(spam beveiliging)

Bij het posten ga je akkoord met de voorwaarden.

 
Ga naar:  


Powered by phpBB © Numix | Voorwaarden