NUMIX.NL >  FAQ | Zoeken | Gratis registreren | Inloggen

romeinse sla

 
Plaats Reactie    Numix Forum Index -> archief
Gast
25-11-2004 15:27 romeinse sla Reageer met quote




Wie heeft een afbeelding van romeinse sla en de perioden aan geven wanneer ze verkrijgbaar zijn.
 




Gast
25-11-2004 15:30 romaanse sla Reageer met quote




Voeding heeft niet de bedoeling te genezen, maar het leven te onderhouden. Bij ziekte kan voeding niet herleid worden tot het toevoegen van “genezende voeding”, maar in de eerste plaats door elke handeling stop te zetten die een risico inhoudt dat groter is dan de recuperatiekracht van het lichaam.

Van alle slasoorten is Romeinse sla zonder twijfel de koning van de sla. Het is waarschijnlijk het meest toepasselijk rauw te eten ‘groen’ dat we hebben. Romeinse sla heeft tot vijf maal de hoeveelheid voedingsstoffen als een gewone kropsla. Zelfs al is Romeinse sla niet zo rijk als broccoli en spinazie, zien we dat Romeinse sla heel gemakkelijk rauw in grotere hoeveelheden kan gegeten worden. Romeinse sla kent zijn oorsprong in Frankrijk, waar deze aanvankelijk onder glas werd geteeld. Het was populair om de kroppen samen te binden, om het zachte hart van de sla voor de zon te beschermen, zodat zachtgroene bleke binnenbladeren werden bekomen. Vandaag weten we dat dat precies is, wat we niet willen. We willen de bladeren liefst zo groen mogelijk. Hoe groener, hoe meer voedingsstoffen. Jammer genoeg koop je op de markt meestal een ‘bijgewerkte’ krop, waarvan de groene buitenbladeren zijn verwijderd, waardoor de rijkste helft reeds is opzij gezet. Vraag aan je winkelier of het mogelijk is de krop volledig te krijgen, zonder “op te kuisen”. Hij zal je daarin graag helpen.

Romaanse sla wordt ook wel Romeinse sla genoemd of romaine. Het is een oeroude slasoort die al door de oude Egyptenaren werd verbouwd. De sla behoort tot het type bindsla. De sla groeit recht omhoog. Door het dichtbinden van de bladeren aan de top bleekt het hart en blijft dit zacht. De bladeren zijn vrij groot, langwerpig, grof van structuur en donkergroen.

In Zuid-Europese landen, zoals Italie en Spanje, wordt deze sla veel gegeten. Rauwe Romeinse sla smaakt iets bitterder dan kropsla en wordt gebruikt voor de Amerikaanse "Caesar Salade".
Bron: groenedag.org

seizoen mei juni juli augustus september oktober
buiten seizoen januari februari maart april november december

Plaats Reactie Pagina 1 van 1

Snel antwoorden:

Onderwerp  

E-mail  
(vereist, e-mail adres wordt niet getoond)

Welke kleur is de lucht?  
(spam beveiliging)

Bij het posten ga je akkoord met de voorwaarden.

 
Ga naar:  


Powered by phpBB © Numix | Voorwaarden