NUMIX.NL >  FAQ | Zoeken | Gratis registreren | Inloggen

Conny Boendermaker

 
Plaats Reactie    Numix Forum Index -> archief
Gast
24-11-2004 15:40 Conny Boendermaker Reageer met quote
Wie heeft wat bio informatie over Conny Boendermaker voor mijn werkstuk
 
Gast
28-05-2012 15:17  Reageer met quote
hier heb ik wel wat:

Conny Boendermaker (1956) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en algemene taalwetenschap (specialisatie psycholinguïstiek), met als bijvakken cognitieve ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek. Ook behaalde zij haar bevoegdheid als eerstegraads docent Nederlands en de bevoegdheid docent basiseducatie op grond van de Urgentieopleiding Basiseducatie aan de Hogeschool van Rotterdam.
Zij heeft samen met anderen in 1986 Stichting Taalhulp opgericht, waar zij tot 2003 bij betrokken is geweest. Stichting Taalhulp heeft praktijken door heel Nederland voor de multidisciplinaire behandeling van dyslexie en andere taalproblemen. Zij was van 1986 tot 2000 bestuurslid. Daarnaast had zij het grootste deel van deze periode een eigen diagnostische en behandelpraktijk.
In 1990-1991 werkte zij daarnaast als educatief werkster (NT2 en alfabetisering) bij de Stichting Volwassenen Educatie. Ze ontwikkelde leertrajecten in samenwerking met het Kort Middelbaar Beroepsonderwijs en gaf les aan anderstalige volwassenen.
Zij heeft in de loop der jaren verschillende cursussen (mede) ontwikkeld en gegeven, waaronder een postacademische cursus ‘Lees-en schrijfstoornissen in het VO’ (UVA), en een nascholingscursus voor logopedisten ‘Analyse spontane taal’.
Vanaf 2001 is zij verbonden aan Pabo Almere als opleidingsdocent en docent Nederlands. In dit kader werkt zij o.a. als vakdocent, studiebegeleider (tutor), stagebegeleider, scriptiebegeleider en assessor. Zij heeft hier o.a.meegewerkt aan curriculumontwikkeling en ontwikkeling toetsbeleid. Daarnaast is zij trainer/adviseur bij Profactief, behorend bij Pabo Almere.
Zij volgde o.a. de nascholing voor assessor bij LTP en de opleiding voor School Video Interactie Begeleiding.
Haar specialisatie op het vlak van Nederlands is in de eerste plaats lezen, leesproblemen en dyslexie, daarnaast spelling en spellingproblemen.
Conny maakt(e) deel uit van een werkgroep van het ‘Masterplan Dyslexie’ (kernteam deelproject 3) en van de kerngroep Leoned (Landelijk expertisecentrum Nederlands en diversiteit). Ze maakt deel uit van de Stuurgroep ‘Lezen gaat voor’ in Almere.
Gast
10-12-2012 19:30 kinderen Reageer met quote
heeft ze kinderen zo ja hoe oud en hoe heten ze en heb je een man zo ja hoe oud en hoe heet ie

PS. MERRY X-MAS iedereen
Plaats Reactie Pagina 1 van 1

Snel antwoorden:

Onderwerp  

E-mail  
(vereist, e-mail adres wordt niet getoond)

Welke kleur is de lucht?  
(spam beveiliging)

Bij het posten ga je akkoord met de voorwaarden.

 
Ga naar:  


Powered by phpBB © Numix | Voorwaarden