NUMIX.NL >  FAQ | Zoeken | Gratis registreren | Inloggen

Kinderen vermaken met knutselen

 
Plaats Reactie    Numix Forum Index -> ALGEMEEN
a.vandompselaar
25-10-2004 21:02 Kinderen vermaken met knutselen Reageer met quote
Kinderen barsten vaak van de energie en soms weet je gewoon niet meer wat je moet doen om ze te vermaken. Computers zijn de normaalste zaak van de wereld geworden. Wilt u graag wat andere dingen doen met uw kind? Hieronder volgen een aantal tips:

1. Ga met uw kind naar het bos en ga daar bladeren, eikels, kastanjes en dennenappels zoeken. Eenmaal thuis aangekomen maken jullie hier een mooie herfsttafel van. Deze tip is dus wel seizoensgebonden, maar erg leuk om te doen en uw kind leert er ook nog wat van!

2. Wat ook erg leuk is om te doen, en niet duur is het volgende: Het enige wat u nodig hebt is stoepkrijt of andere krijtjes, keukenzout en een paar lege potjes. Met het stoepkrijt wordt gekrijt op een groot stuk papier. Vervolgens strooi je er wat zout overheen en dit meng je. Zo krijgt je zout hele leuke kleuren! Doe het zout in een potje en pak een andere kleur krijt. Als je dit een paar keer hebt herhaald krijg je hele kleurige potjes met zout!

3. Voor kinderen die wat ouder zijn is dit erg leuk. De dingen die u nodig hebt zijn een naaimachine, stof en rijst of een ander vulmiddel. Laat uw kind zoeken naar afbeeldingen van beesten, laat ze ze uitknippen en op het stof liggen. Dit patroon wordt 2 keer uitgeknipt en met de mooie zijde op elkaar gelegd. Dan naai je randen vast met de naaimachine. Als je daarmee klaar bent, keer je de stof om en vul je het beest met rijst of iets anders. Als je dat hebt gedaan naai je het laatste gaatje dicht en klaar is je knuffel!

Succes ermee!
 
Plaats Reactie Pagina 1 van 1

Snel antwoorden:

Onderwerp  

E-mail  
(vereist, e-mail adres wordt niet getoond)

Welke kleur is de lucht?  
(spam beveiliging)

Bij het posten ga je akkoord met de voorwaarden.

 
Ga naar:  


Powered by phpBB © Numix | Voorwaarden