NUMIX.NL >  FAQ | Zoeken | Gratis registreren | Inloggen

Mr. dj wil je die track afspelen?

 
Plaats Reactie    Numix Forum Index -> OVERIG
maarten1991
16-10-2004 22:20 DJen Reageer met quote
Djen
Wat betekend nou eigenlijk DJ? Dat betekend Diskjockey en dat betekend weer verzorger van een muziekprogramma op de radio of in een discotheek of op feesten. Als je Dj bent zorg je ervoor dat er op een feest een goede sfeer hangt dit kan je bepalen door het soort muziek dat je draait. Je draait muziek voor de gasten dus moet je muziek draaien waar hun van houden. Je hebt allerlei muziek:
-Rock: als reactie op heel rustig extra hard, veel gitaar, ruig,
harde drum, stem vaak hard.
-Rap / hiphop: tekst wordt snel gezongen maar het is eigenlijk meer gezegd dan gezongen, harde bas, soms grappig melodietje erbij, kan ook zonder
instumenten.
-Rock & roll: gitaar, vlug ritme, dansmuziek jaren '60.
-Pop: pop = populair, dus iets die gekend en geliefd is bij veel mensen,
een leuk deuntje.
-Smartlap: nederlandstalige tekst, zielige vaak makkelijke tekst,
rustige melodie, meezingers.
Maar wat heb je nou nodig op Dj te kunnen zijn?
Je hebt boxen nodig voor het geluid. Je hebt een Dvd- en/of Cd-speler nodig om je muziek cdís te kunnen afspelen. Je hebt een mengpaneel nodig om het muziek mooi in elkaar over te laten gaan zodat er geen pauzes tussen de verschillende nummers komen. Verder kun je om de sfeer er nog meer in te brengen Disco lampen gebruiken. Op discofeesten is dit zeker van toepassing. Knipperende lichten op de muziek, dat is echt feest. Maar bij een volwassen feest hebben de meeste mensen zoiets van beetje rustige muziek en niet te veel drukte dus dan kun je het beste alleen een spiegelbol gebruiken en meer niet. Je moet gewoon bij elke situatie beslissen welke muziek je draait en wat voor lampen.
 
pepie01
20-10-2004 11:10 Mr. dj wil je die track afspelen? Reageer met quote
DJDJ wat is een dj een dj is een DISCJOCKEY dus eigenlijk gewoon een platen afspeler want iemand die DJ is speelt platen af.
De DJ van tegenwoordig die kan kiezen wat hij wil omdat het erg goed gaat in de DJ wereldje zijne r veel verschillende producten op de markt zo kan men met platen maar ook me cd's draaien.
Ik zelf draai het liefst met cd's omdat aan cd's makkelijker te komen is en op een lp(langspeelplaat) staan minder nummers op.
Als DJ moet je meerdere dingen hebben om het goed te doen en een naam op te zetten.
Als eerst de afspeel apparatuur moet van goede kwaliteit zijn.
Maar de DJ moet ook iets in zich hebben niet te verlegen zijn en graag een feetje willen bouwen.het is een soort X "factor" je moet het gewoon in je hebben. Het gevoel voor muziek om te mixen.
En dus om een feestje te bouwen.
Wat een DJ doet ziet er meestal er makkelijk uit maar dat is het niet. Het is er moeilijk.
Want om echt goed te mixen moet je echt heel goed kunnen luisteren.
Als je bijvoorbeeld een BEAT heb en je wil ene ander nummer op zetten moet je zorgen dat die beat gelijk loopt als je hem anders gaat over zetten naar een ander liedje krijg je een heel raar effect dan loopt de BEAT niet meer in 1 tempo en daardoor krijg je een heel raar, en meestal geen mooi effect.
Wat je dus wel kan doen is de BEAT er eerst zoveel mogelijker uit halen door bijvoorbeeld de bas er helemaal uit te halen.
Het is erg lastig want je moet wel weten met elke knop dat je indrukt over verschuift wat er gebeurd. Dat betekent dus dat je hele goede oren moet hebben.
En wat dan eer het probleem is dat als je goede oren wil niet de muziek altijd hard aan moet hebben staan.
Dat als je langere tijd in ene bepaalde ruimte met hoge decibel blijft gaan je oren stuk. En kan je dus minder goed horen maar de meeste DJ's die in clubs of discotheken draaien staat de muziek heel erg hard en is dat slecht voor je oren.
Daardoor kan het zijn dat je bepaalde frequenties niet meer kan horen daarom als je het geluid heb in gesteld kan je altijd het beste even aan iemand die niet zovaak in clubs en discotheken komt laten horen hoe hij het geluid vindt.
Het beste kan een DJ ook elk jaar minimaal 1 keer ene gehoorstest laten doen zodat hij weet welke frequenties hij niet kan horen.
Gast
03-09-2009 7:08 felicietatie Reageer met quote
gefelieciteerd
Plaats Reactie Pagina 1 van 1

Snel antwoorden:

Onderwerp  

E-mail  
(vereist, e-mail adres wordt niet getoond)

Welke kleur is de lucht?  
(spam beveiliging)

Bij het posten ga je akkoord met de voorwaarden.

 
Ga naar:  


Powered by phpBB © Numix | Voorwaarden