NUMIX.NL >  FAQ | Zoeken | Gratis registreren | Inloggen

Paardrijden voor mensen die bang zijn

 
Plaats Reactie    Numix Forum Index -> ALGEMEEN
mdompselaar
08-10-2004 8:56 Paardrijden voor mensen die bang zijn Reageer met quote
Paardrijden is een heerlijke hobby voor mensen die graag buiten willen zijn. Er zijn echter veel mensen bang voor paarden omdat ze erg groot zijn en ze het gevoel hebben dat ze geen controle over het paard hebben. Sommige van deze mensen willen toch graag leren paardrijden. Hier volgen een aantal tips om over die angst heen te komen:
- Zorg dat je in contact raakt met iemand die al langer met paarden bezig is. Dit kan je bijvoorbeeld doen om gewoon eens naar een wedstrijd te gaan in de buurt of een keer een bezoek brengen aan een manege. Hierbij kan je zelf bepalen of je bij de paarden in de buurt komt of niet.
- Als je die persoon hebt gevonden, ga je gewoon een paar keer mee als degene gaat paardrijden. Als je denkt dat je er aan toe bent, aai het paard dan eens of houd het paard even vast als de ruiter daarom vraagt.
- De volgende stap is om het paard te gaan verzorgen. Wanneer de ruiter gaat rijden, vraag dan of jij het paard uit de stal mag halen en mag borstelen. Op deze manier kom je in contact met het paard en leer je het paard kennen en het paard leert jou ook kennen. Benader het paard altijd rustig, zodat het paard niet van jou kan schrikken. Hou het paard wel altijd in de gaten, een paard is en blijft immers een dier!
- Wanneer je al die stappen overwonnen hebt, kan je eens proberen om op het paard te gaan zitten. Wil niet direct te veel, een rondje voor de eerste keer is genoeg.
- De volgende keer ga je er wat langer opzitten en leer je eerst de basisprincipes zoals sturen en de hulpen geven voor harder en zachter.
- Wanneer dit allemaal goed gaat kan je dat eens alleen proberen en mocht je helemaal niet meer bang zijn, ga je gewoon een keer wat harder!
- Mocht je toch nog angstig zijn als je op het paard zit, ga dan fluiten, dat klinkt misschien stom, maar als je gaat fluiten, ontspan je jezelf en het paard voelt dat en ontspant daarom ook zelf. Het is dus een wisselwerking!

Op deze manier heb ik al vele mensen leren paardrijden die van tevoren nooit gedacht hadden dat ze ooit op een paard zouden gaan zitten! Dus, bange mensen die graag willen paardrijden: Doe het rustig aan en dan komt het allemaal wel goed!
 
Plaats Reactie Pagina 1 van 1

Snel antwoorden:

Onderwerp  

E-mail  
(vereist, e-mail adres wordt niet getoond)

Welke kleur is de lucht?  
(spam beveiliging)

Bij het posten ga je akkoord met de voorwaarden.

 
Ga naar:  


Powered by phpBB © Numix | Voorwaarden