NUMIX.NL >  FAQ | Zoeken | Gratis registreren | Inloggen

Acteren

 
Plaats Reactie    Numix Forum Index -> ALGEMEEN
DiamondRose
05-10-2004 20:29 Acteren Reageer met quote
Heb jij er altijd al van gedroomd om in een film te spelen? Of gewoon al in een toneelstuk? Dat is natuurlijk een fantastische droom en nog veel leuker om hem waar te maken, maar gaat dat wel zo makkelijk als iedereen denkt.

Iedereen zegt vast wel van "acteren, pfoe dat kan iedereen wel" of "acteren, dat doe ik mijn hele leven al". Maar wil je het echte vak in dan moet je toch echt wat in je mars hebben. Het is niet zo dat je maar kan doen wat jij wilt. Wil je echt doorbreken moet je in ieder geval een begin maken.

Ga bijvoorbeeld naar een theatervereniging en doe daar een beetje ervaring op. Leer bijvoorbeeld je houding te verbeteren.

Veel mensen denken dat ze al de juiste houding hebben en helemaal neutraal zijn maar wat jij denkt is niet wat de rest ziet. Andere mensen kunnen zien dat je wat dominant overkomt of heel verlegen. Als je een cursus volgt kan je je houding verbeteren en neutraal over te komen. Dat heeft een beter gevolg als je echt op het toneel staat.

Als jij bijvoorbeeld een zakenvrouw moet voorstellen en je loopt dat het toneel op met een gebogen rug dan zullen de mensen echt niet geloven dat jij een goede zakenvrouw moet voorstellen. Daarom is houding heel erg belangrijk.

Wat er natuurlijk ook bij komt wat men niet kan vergeten is talent. Heb jij geen talent om te acteren dan laat dat zich meteen of snel zien. En om goed toneel te spelen heb je echt geen jaren van ervaring nodig. Je kan het ook in je hebben en dat is alleen maar goed.

Ook heel erg belangrijk als je acteert is je concentratie. Concentreer je goed op wat JIJ aan het doen bent en niet wat anderen aan het doen zijn want dan verlies jij je concentratie en heb je ook sneller kans om je tekst te vergeten. Als jij op jezelf let, letten de anderen ook op zichzelf. Heel belangrijk is ook om goed naar de teksten van iemand anders te luisteren. Laat het door je doordringen. Doe je dat kan je ook goed reageren op hetgeen wat iemand anders zegt. Zo krijg je een begin van een goed toneelstuk.


Natuurlijk is er heel wat oefening bij nodig om het stuk uiteindelijk tot een goed einde te brengen. Door het stuk door en door te herhalen en alle foutjes en oneffenheden weg te reperteren (en als je een beetje let op de volgende punten) heb je op het einde een prachtig stuk waar echt iedereen van kan genieten!!
 
Plaats Reactie Pagina 1 van 1

Snel antwoorden:

Onderwerp  

E-mail  
(vereist, e-mail adres wordt niet getoond)

Welke kleur is de lucht?  
(spam beveiliging)

Bij het posten ga je akkoord met de voorwaarden.

 
Ga naar:  


Powered by phpBB © Numix | Voorwaarden