NUMIX.NL >  FAQ | Zoeken | Gratis registreren | Inloggen

Fotografie

 
Plaats Reactie    Numix Forum Index -> ALGEMEEN
efeke
14-09-2004 8:12 Fotografie Reageer met quoteWoonplaats: Apeldoorn

Kiekje of foto

Op een dag pak ik de nieuwe Focus met op de cover mijn foto. Ik ken de hem uiteraard maar hij wordt anders van sfeer als hij op de cover van een glossy staat. De status van het magazine en de presentatie maken mijn plaatje in dit geval tot een topfoto!

Voor een groot publiek is een foto vaak gewoon een kiekje of juist een goed beeld. De foto is goed, mooi, leuk, sfeervol of met een krachtige compositie. Maar de fotografie kent zo zijn specialisme van techniek en de diverse richtingen; portret, reportage, journalistiek, landschap, natuur, architectuur etc. Elke soort kent zijn eigen sfeer en techniek om die sfeer optimaal over te brengen.

Mijn ervaring is dat door bijvoorbeeld een foto uit te snijden en op te blazen hij veel aan kracht wint. Alles wat niet bij de essentie hoort verzwakt het beeld alleen maar. Een andere versterking krijg je door de foto in een verassend kader te plaatsen, zoals vierkant formaat, zwarte passe-partout bij kleur, of juist wit bij zwart-wit foto's. Door hem te scannen kun je hem, eenvoudig bewerken op een PC en de kleur omzetten naar zwart-wit of in duo-toon waardoor de sfeer uit de foto knalt!
 
Plaats Reactie Pagina 1 van 1

Snel antwoorden:

Onderwerp  

E-mail  
(vereist, e-mail adres wordt niet getoond)

Welke kleur is de lucht?  
(spam beveiliging)

Bij het posten ga je akkoord met de voorwaarden.

 
Ga naar:  


Powered by phpBB © Numix | Voorwaarden