NUMIX.NL >  FAQ | Zoeken | Gratis registreren | Inloggen

voetballers van oranje

 
Plaats Reactie    Numix Forum Index -> SPORT
Guseo
23-07-2004 22:51 voetballers van oranje Reageer met quote
Waarom zou je voor het geld voetballen in het Nederlands elftal?

De spelers van het Nederlands elftal mogen blij zijn dat ze uitgenodigd worden door de bondscoach. Maar vele spelers doen het meer voor het geld dan voor het spelletje. Daarom heb ik tijdens het EK in Portugal aan een aantal spelers van het Nederlands elftal (Jaap Stam, Philip Cocu en Ruud van Nistelrooij) de volgende vraag gesteld:
Waarom spelen jullie niet voor de eer, maar voor het geld in het Nederlands elftal?

Jaap Stam: Natuurlijk speel je meerendeels voor de eer, want het is een groot evenement en je probeert zoveel mogelijk voor je vaderland te verdienen en te behalen. Maar het kost ons wel vakantie met de vrouwen van de spelers en eventueel de kinderen ook nog eens! En natuurlijk is het veel wat we krijgen, maar hoeveel dat we krijgen vertel ik niet aan u.

Philip Cocu: Het is voor iedere speler een mooie ervaring om op z'n groot evenement voor het land te mogen voetballen en natuurlijk is het leuk dat je er wat geld mee kunt verdienen, want het kost je natuurlijk wel kostbare tijd om je te herstellen van de afgelopen competitie en de vakantie tijd word ingekort door een toernooi als dit. Maar het is eigenlijk niet normaal dat er geld word gegeven om in Oranje te spelen, we verdienen al zat bij onze eigen clubs en het is een eer om hiervoor te mogen spelen.

Ruud van Nistelrooij: Het is veel wat er bij komt kijken en wat er voor opzij moet worden gezet. Maar natuurlijk verdient iedereen genoeg bij zijn eigen club en is het toch een eer om voor je vaderland te mogen voetballen, ze kunnen het geld veel beter ergens anders voor gebruiken in de voetballerij!!

Hieruit valt te concluderen dat er spelers zijn die er gewoon trots op zijn dat ze uitgenodigd worden door de bondscoach om op dit toernooi te mogen spelen, en dat er geld bij komt kijken is mooi meegenomen maar is eigenlijk overbodig!!

met sportieve groeten,

Guseo
 
Plaats Reactie Pagina 1 van 1

Snel antwoorden:

Onderwerp  

E-mail  
(vereist, e-mail adres wordt niet getoond)

Welke kleur is de lucht?  
(spam beveiliging)

Bij het posten ga je akkoord met de voorwaarden.

 
Ga naar:  


Powered by phpBB © Numix | Voorwaarden