NUMIX.NL >  FAQ | Zoeken | Gratis registreren | Inloggen

Slagerij Schell Rotterdam wint de Div GoodPracticePrijs

 
Plaats Reactie    Numix Forum Index -> WINKELEN / ZAKELIJK
Gast
11-10-2006 16:34 Slagerij Schell Rotterdam wint de Div GoodPracticePrijs Reageer met quote
Slager Freek Schell (Rotterdam) heeft de Div GoodPracticePrijs 2006 gewonnen, vanwege de manier waarop hij met succes zowel allochtone en autochtone medewerkers in zijn bedrijf inzet. "Hij ziet in wat de voordelen van diversiteit in de winkel zijn, zowel voor de werknemers onderling als voor de klanten, die voor 90 procent van allochtone origine zijn", aldus het oordeel van de jury van deskundigen, actief op het gebied van diversiteit in het personeel. De jury heeft haar uitspraak bekend gemaakt in de Jaarbeurs te Utrecht, op het congres Diversiteit maak(t) het verschil. Negen andere genomineerde mkb-bedrijven, veelal van grotere omvang, laat Schell als winkelier met ca. 28 medewerkers ver achter zich.
 
Gast
11-10-2006 16:35 Re: Slagerij Schell Rotterdam wint de Div GoodPracticePrijs Reageer met quote
De Div GoodPracticePrijs wijst werkgevers in het klein- en middenbedrijf op de zakelijke voordelen van een divers samengesteld personeel, wat betreft de verhouding van autochtone en allochtone medewerkers. Ook stimuleert de initiatiefnemer voor de jaarlijkse prijs, het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement Div, werkgevers om vrouwen en oudere medewerkers in het personeel op te nemen en te houden. Volgens Div leggen ondernemers hiermee een betere verbinding tussen hun zakelijke
belangen en de veranderende arbeidsmarkt, de toename van internationale economische betrekkingen en nieuwe doelgroepen en afzetmarkten.

Volgens het juryrapport: "De aanpak en visie van Schell is goed doordacht en inhoudelijk sterk. De werkgever redeneert niet alleen uit eigenbelang en commerciele motieven, maar is ook positief en enthousiast over zijn gemengd samengesteld team. Zijn assortiment en receptenaanbod zijn zo divers en uiteenlopend dat hij zich prima weet te handhaven temidden van een bijzonder multiculturele bevolking, een wijkbevolking die enkele decennia geleden nog traditioneel Hollands was."

De jury van de DiV GoodPracticePrijs is kritisch in haar rapport over de huidige situatie: "Mkb-ondernemers doen zaken in een veranderende wereld, wat zij beter moeten beseffen. Om in business teblijven, moeten ze zich aanpassen aan die veranderingen, om alleen op deze manier op langere termijn te kunnen blijven voortbestaan. Gelukkig heeft Nederland een behoorlijk aantal mkb-werkgevers dat dit goed heeft begrepen en uit eigen initiatief al het diversiteitspad is ingeslagen. Hun initiatief is stimulerend en waardevol voor hun collega s in de mkb-wereld."

Aan het slot van het congres kreeg Freek Schell de prijs, een bronzen beeldje getiteld "Dragers van verre", overhandigt door Theo Langejan, directeur-generaal Arbeidsverhoudingen en Internationale Betrekkingen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het beeldje is gemaakt door de Antilliaans Nederlandse beeldend kunstenaar Nelson Carrilho.

Congresbezoekers ontvingen het nieuwe boekje "Diversiteit = ", waarin Div tien mkb-ondernemers beschrijft die met zakelijk succes bewust allochtone medewerkers in samenwerking met autochtone collega's inzetten in hun bedrijf. Het boekje bevat tips en informatie, dat andere werkgevers op weg help naar divers personeel. Geschreven door Frank Siddiqui, FSP Communicatie; de foto's door Jan Banning. Het boekje is te bestellen bij Div in Amstelveen ISBN-10: 90-78533-01-3.

Over Slagerij Schell:
Slagerij Schell in Rotterdam manifesteert zich in de Maasstad als een multicultureel slagersbedrijf. De slagerij geniet inmiddels in het hele land een grote bekendheid. Niet alleen Antillianen, Chinezen, Surinamers, Kaapverdianen, Afrikanen, Portugezen, Spanjaarden en voormalige Joegoslaven komen naar de West-Kruiskade in Rotterdam om vlees in te kopen, ook Nederlanders weten massaal de weg te vinden naar dit internationaal getinte slagersbedrijf, van oorsprong opgericht in 1796.

Bij slagerij Schell is een enorm assortiment aan vleessoorten te vinden met producten niet in de alledaagse slagerij verkrijgbaar, zoals Stoba Antilliaanse goulash en zoutvlees, maar bijvoorbeeld ook kant-en-klare Italiaanse en Spaanse specialiteiten.
Plaats Reactie Pagina 1 van 1

Snel antwoorden:

Onderwerp  

E-mail  
(vereist, e-mail adres wordt niet getoond)

Welke kleur is de lucht?  
(spam beveiliging)

Bij het posten ga je akkoord met de voorwaarden.

 
Ga naar:  


Powered by phpBB © Numix | Voorwaarden