|
|
walter_in_Oz |
30-01-2006 7:37 gehaktkruiden |
|
|
|
Hallo allemaal,
Beetje rare vraag misschien maar ik op zoek naar de samenstelling van gehaktkruiden zoals je die bij de slager in Nederland kunt kopen.
Ik woon in Australia en daar is zo'n kruidenmix niet te koop, en dat terwijl een goeie bal gehakt op zijn tijd zo lekker is.
Kan iemand me opweg helpen?
Bedankt en groeten uit een bloedheet Brisbane.
Walter |
|
|
|
|
andre1943 |
06-03-2006 14:27 gehakt kruiden |
|
|
Gast
|
Hoi:)
De samestelling van deze kruiden schijnt nogal moeilijk te zijn. Ook ik kan het vooralsnog niet vinden, sorry......................maar ook in Australie kan je hollandse produkten kopen, waaronder gehakt kruiden.
Dus kijk hier eens,
http://www.dutchfood.com.au/front.asp?file=front.htm
Andre Kempe
andre1943@quicknet.nl |
boxbull |
24-08-2006 19:24 gehaktkruiden |
|
|
Gast
|
ik kruid altijd zelf de ballen en gebruik dan zout, peper, foelie, paprikapoeder, koreander en nootmuskaat.
succes ermee |
Gast |
20-05-2007 15:53 gehaktkruiden |
|
|
|
Via Google van internet geplukt:
Bevat o.a. peper, koriander, gember, foelie, nootmuskaat, majoraan en cardemom. |
Gast |
13-11-2008 10:17 gehakt mix |
|
|
|
goedendag heir heb je nog een site,
veel succes er mee , en eetste
http://www.dutchtaste.com/verstegen-min...anguage=nl |
Gast |
04-03-2009 20:01 Zelf mengen |
|
|
|
Een mengsel dat ik zelf maak en zeer dicht in de buurt komt van de 'Slagers'- of Verstegen mix heeft de volgende verhoudingen. (Ik werk met theelepels)
4 zout
3 gemalen of vers geraspte nootmuskaat
2 gemalen witte peper
1 gemalen foelie
1 gemberpoeder
1 uipoeder
1/2 gemalen koriander
1/2 knoflookpoeder
(eventueel 1/2 gemalen kruidnagel, maar niet iedereen houdt daarvan)
Zo'n 3 a 4 theelepels zijn voldoende voor een pond gehakt. De rest kan bewaard (en eventueel nog aangepast) worden |
Gast |
18-04-2011 8:16 |
|
|
|
Hehe Ik was op zoek met bijna dezelfde vraag. Alleen ik woon in de Filippijnen. Ook ben ik op zoek naar de verhouding voor vleeskruiden en een recept voor sjaslieksaus zoals die in die van calve. Mijn email is jwvdven@hotmail.com. En ook hier is het bloedheet hehe. 37 graden vandaag en geen wind..... Groetjes en B.V.D. van Joost |
Gast |
01-05-2011 2:35 Thanks! |
|
|
|
De Slagers/Verstegen mix is excellent. Thanks a million - ook belgen die in australie verzeild zijn geraakt missen lekker gehakt |
Gast |
01-02-2013 3:33 gehakt spice mix receipe |
|
|
|
can you tell me more about how to make my own gehakt spice mix , american measurements please..jerry , U.S.A. |
Gast |
18-03-2013 21:46 Re: Gehakt spice mix recipe |
|
|
|
For Jerry and all other people who don't speak dutch, the recipe posted earlier in english:
Just use either a teaspoon or tablespoon, depending on how much you want to make.
4 spoons salt
3 spoons ground nutmeg
2 spoons ground white pepper
1 spoon ground mace
1 spoon ginger powder
1 spoon onion powder
0.5 spoon ground coriander seeds
0.5 spoon garlic powder
optional: 0.5 spoon cloves (not everyone likes this)
3 to 4 teaspoons are enough for a pound of minced meat (based on european pound, which is slightly more than an american pound)
Enjoy your meatball ! |
Gast |
26-10-2013 8:13 Samanstelling kruiden |
|
|
|
(***)
(***) deze link(s) moet(en) nog worden goedgekeurd |
Gast |
26-04-2016 16:21 Re: Zelf mengen |
|
|
|
Anonymous schreef: | Een mengsel dat ik zelf maak en zeer dicht in de buurt komt van de 'Slagers'- of Verstegen mix heeft de volgende verhoudingen. (Ik werk met theelepels)
4 zout
3 gemalen of vers geraspte nootmuskaat
2 gemalen witte peper
1 gemalen foelie
1 gemberpoeder
1 uipoeder
1/2 gemalen koriander
1/2 knoflookpoeder
(eventueel 1/2 gemalen kruidnagel, maar niet iedereen houdt daarvan)
Zo'n 3 a 4 theelepels zijn voldoende voor een pond gehakt. De rest kan bewaard (en eventueel nog aangepast) worden |
|
|