NUMIX.NL >  FAQ | Zoeken | Gratis registreren | Inloggen

Het leed dat proefdier heet

 
Plaats Reactie    Numix Forum Index -> ALGEMEEN
lunatik
26-07-2005 19:15 Het leed dat proefdier heet Reageer met quote
Zoals zoveel mensen zich niet beseffen worden er dagelijks vele onschuldige dieren op de proef gesteld.
Ik heb het hier over proefdieren...
En zo'n proefdier wordt vaak maar 1 x gebruikt voor een test anders is het resultaat van de volgende test niet accuraat genoeg meer.
Het geheel dat zich daar afspeelt moet iedereen toch duidelijk zijn, maar veel mensen willen of durven zich niet in te zetten voor deze beestjes.
Gelukkig ook heel veel wel, maar er zijn er nooit genoeg......

Wie wil er vrijwilliger worden van proefdiervrij en op komen voor de dieren die dat voor zichzelf niet kunnen.
Dat wil zeggen dat je op beurzen en stands staat en dat je folders kan uitdelen, mee doet aan vredige actie's.
Je mag zelf weten hoeveel tijd je erin steekt en het gaat ook als je een baan hebt.
Reiskosten worden vergoed en vaker ook het eten en drinken op de landelijke beurzen.
Lijkt dit jouw wat ga dan naar de site van proefdiervrij een mail hun als je nog vragen hebt kun je die ook stellen.
Verdere informatie over de stichting zelf kun je er ook terug vinden en natuurlijk ook de behaalde doelen met behulp van de vrijwilligers.

Daarom vraag ik jullie ook vriendelijk om een op de site van proefdiervrij.nl te gaan kijken en wat stickers en handtekeningformulieren te bestellen/downloaden. (GRATIS)
Of misschien wil de gulle gever wel lid worden van proefdiervrij voor een klein bedrag per jaar om proefdiervrij weer net iets dichter bij hun doel te laten komen......een dierproefvrije wereld.

Want dat kan er zijn genoeg alternatieven voor dierproeven maar die worden gewoon nog niet goed benut.
Cosmetica bedrijven en de industie zeggen dat "" dieren zo goed op mensen lijken "".
Wat eigenlijk niet zo is want wist je dat een cavia dood gaat van penicilline en de mens niet, dus dan kun je wel blijven proberen op dieren dat werk gewoon niet.
Daarom stellen vrijwilligers (meestal studenten) zich afentoe beschikbaar voor het doen van tests...(tegen betaling natuurlijk).
Met mensen werken is ook veel makkelijker...mensen kunnen vertellen wat ze voelen, waar het pijn doet en worden na de proef niet afgemaakt.

Je kunt ook met robots werken en een goed resultaat (alternatief) verkrijgen bv. er is een kunst maagdarmkanaal nagemaakt dat is ook een alternatief voor een dier en werkt veel beter.

En er zijn natuurlijk de cel en weefselkweken.....dit zijn losse cellen bv. stukjes huid die na een operatie op een mens over blijven.
Die kunnen in een laboratorium in leven worden gehouden.
En gebruikt worden voor proeven en is nog veel beter want het weefsel komt van een mens en is dus gelijk aan dat van een mens.

Wat je ook nog kunt doen is de maandelijkse nieuwsbrief van proefdiervrij naar je e-mailadres laten sturen daar staat veel informatie in wat best goed is om te weten.

Wat je eigenlijk zeker zou moeten kopen voor maar 2.50 is de cosmeticagids daarin vind je alle producten wat wel en niet op dieren getest zijn....zo draag je toch nog bij naar een wereld zonder dierproeven.

Op de site van proefdiervrij zijn ook evenementen te zien waar de stand van proefdiervrij bij is....best leuk om eens naar te kijken.

Ik hoop dat er nog meer mensen zijn als mij...
en strijden voor proefdiervrij...

Van een grote dieren vriend...
 
walter_in_Oz
06-03-2006 23:19  Reageer met quote
Proefdiervrij ontwikkelen van produkten als geneesmiddelen of toevoegingen aan eten (bv conserveringsmiddelen), is een illusie. Alles wat gemetaboliseerd wordt dient getest te worden op effecten. Dat gaat nu eenmaal hoogst zelden zonder ergens in de ontwikkeling proefdieren in te zetten. Hetzelfde geldt bv ook voor ontwikkelen/perfectioneren van bepaalde medische ingrepen.

Niemand vindt het leuk, de onderzoekers gebruiken geen proefdieren voor de lol en zeker niet maar lukraak. Als er vanuit hun eigen persoonlijkheid al geen rem op onnodig gebruik zit dan zorgt de wetgeving daar voor. Bovendien zijn experimenten met proefdieren erg duur en wordt er wel 10 keer nagedacht of het anders kan, en met minder dieren.

Proefdiervrij is een ongenuanceerde club die mensen erg op hun emotie speelt maar je maakt mij niet wijs dat ze ook graag gebruik maken van de middelen en technieken die ontwikkelt zijn dankzij de proefdieren. Of vindt jij het niet erg dat geneesmiddelen onverwacht ernstige bijwerkingen hebben? De hele behandelingsmethode van brandwonden die tegenwoordig beschikbaar is was er niet geweest zonder proefdieren. Verplaats je eens in die slachtoffers.

Niet alleen het negatieve belichten, ook graag de positieve kanten van de medaille laten zien. Proefdiervrij is een club die geen voortuitgang wil en gokt met de gezondheid van mensen. Ik maak een andeer keuze.
Plaats Reactie Pagina 1 van 1

Snel antwoorden:

Onderwerp  

E-mail  
(vereist, e-mail adres wordt niet getoond)

Welke kleur is de lucht?  
(spam beveiliging)

Bij het posten ga je akkoord met de voorwaarden.

 
Ga naar:  


Powered by phpBB © Numix | Voorwaarden