NUMIX.NL >  FAQ | Zoeken | Gratis registreren | Inloggen

Electronische dartstornooien: plezant, toch!?

 
Plaats Reactie    Numix Forum Index -> ALGEMEEN
Mirand71
04-03-2005 22:37 Electronische dartstornooien: plezant, toch!? Reageer met quote
Zondagmorgen, 08u30, de wekker loopt af. Eigenlijk hebben we helemaal nog geen zin om uit ons warme, knusse bedje te komen. De harde kant van de dartscompetitie...

Om 09u30 moeten de Heren B ingeschreven zijn, daar staan we voor op. Terwijl we wakker worden denken we aan wat ons te wachten staat: een hele dag in een grote ruimte wachten op onze beurt om ook eens een pijltje te mogen gooien. Naarmate we dichter bij het aanvangsuur van het tornooi komen fleuren we toch wat op. Onze vrienden zullen er ook zijn, het is toch telkens weer een sociaal gebeuren. Daar kijken we naar uit.

Het is zover, we moeten vertrekken. Nog snel eens in de spiegel kijken of alles op zijn plaats zit en dan de deur uit. Na een kwartiertje flink stappen komen we aan, al verlangend naar de warmte die we binnen zullen voelen. We openen de deur van een hele grote sporthal, daar vindt het gebeuren plaats. Maar wat voelen we!? Geen zalig omarmende warmte, maar een ijzige kilte! Een ongelooflijke koude overvalt ons alsof er een enorme ventilator zijn uiterste best doet om iedereen naar buiten te jagen.

De moed zakt ons al in de schoenen, maar toch gaan we binnen. In de verte zien we al enkele vrienden aan een tafeltje zitten, allen helemaal in hun jas gedoken, de handen in de mouwen verstopt. Meestal zijn we blij om onze vrienden te zien, maar in deze situatie zie ik ze niet graag. We zetten ons erbij. Onze jas goed toe getrokken. We bestellen een pintje, na enkele pintjes voel je de koude niet meer. Onze vrienden hadden ons al ingeschreven, toffe gasten zoals ze zijn.

De heren B beginnen. Uit ons groepje zijn er 4 deelnemers. Door de koude verkleumd hebben mijn vrienden het moeilijk om hun pijlen degelijk te gooien. Eén na één worden ze op korte tijd verslagen. Het lijkt wel een vloek. Om 12u00 is de wedstrijd voorbij voor onze heren B. Maar de miserie is nog niet voorbij. Om 14u00 begint namelijk het tornooi voor Heren A, junioren en dames. In ons groepje zitten er 2 dames, 1 junior en 3 Heren A. En zoals de gewoonte is bij onze vrienden laten we elkaar niet in de steek en blijven we bij elkaar om steun te bieden. Nog 2 uren verkleumen, maar enkele pintjes rijker hebben we daar al iets minder last van. Optimisten zoals we zijn slagen we er toch in om wat te praten en uiteindelijk wordt er zelfs heel wat afgelachen.

En dan is het eindelijk 14u00. We kunnen terug beginnen. Maar het lijkt net of er echt een vloek werd uitgesproken over ons anders toch zo fortuinlijke gezelschap. We vallen als vliegen, de één na de ander wordt wederom op 1,2,3 verslagen. Om 18u00 slaagt onze laatste kameraad erin om ons uit onze miserie te verlossen: hij verliest! We kunnen daar weg. Weg uit de koude en weg van de lange tijden van wachten, wachten tot het onze beurt is. We zijn weg. We kunnen met onze vrienden meerijden naar ons stamcafé, zalig in zo'n heerlijk verwarmde wagen. Tot hiertoe is dat ritje in de auto het beste moment van de dag. In ons stamcafé beslissen we nog een pijltje te gooien. Hier gaat het al stukken beter dan op dat verdomde tornooi. We spelen de pannen van het dak. En we zaniken allen hetzelfde: had ik op dat tornooi maar zó gesmeten. Na enkele uren hebben we er allemaal genoeg van (en dan vooral van de alcohol!) en besluiten we om naar huis te gaan.

Maar eerst... eerst moeten we toch nog eens vragen wie er allemaal naar het volgende tornooi gaat, dat 2 weken later plaatsvindt. En wat blijkt: ons groepje gaat weer helemaal mee. Net zoals het al 4 jaar aan één stuk al om de 2 weken hetzelfde verhaal is. Maar miserie of niet, het is en blijft een sociaal gebeuren en eigenlijk is het tóch plezant!!!
Wink
 
Plaats Reactie Pagina 1 van 1

Snel antwoorden:

Onderwerp  

E-mail  
(vereist, e-mail adres wordt niet getoond)

Welke kleur is de lucht?  
(spam beveiliging)

Bij het posten ga je akkoord met de voorwaarden.

 
Ga naar:  


Powered by phpBB © Numix | Voorwaarden